Tiedotteet‎ > ‎

Julkaisuvapaa tiedote 11.9.2013: Helpotusta maatilojen paperinpyöritykseen Tuovi Tuotevirtakirjanpito-ohjelmalla

lähettänyt Tuovi Ohjelmistot 11.9.2013 klo 3.58   [ 11.9.2013 klo 7.33 päivitetty ]

Helpotusta maatilojen paperinpyöritykseen Tuovi Tuotevirtakirjanpito-ohjelmalla

Julkaisuvapaa tiedote 11.9.2013

Tuovi Tuotevirtakirjanpito-ohjelma helpottaa maatilojen paperityötä erityisesti luomumaatiloilla mutta soveltuu myös tavanomaiselle puolelle.

— Tuovi Tuotevirtakirjanpito suunniteltiin helpottamaan luomutilan tuotevirta- ja varastokirjanpitoa mutta havaitsimme pian, että ohjelman ominaisuudet sopivat myös tavanomaisen tilan tarpeisiin. Ohjelmalla on helppo seurata eri varastopaikkoja ja sillä voidaan hoitaa tuotantoeläinten rehukirjanpito, kertoo toimitusjohtaja Mika Karppinen Biofenno Avoin Yhtiöstä.


Tuovi Tuotevirtakirjanpito-ohjelmalla hallinnoidaan nimensä mukaisesti maatilalla olevien tuotteiden virtoja. Tuotteisiin liittyvät tapahtumat, esimerkiksi hankinnat, luovutukset, käyttö, jne., kirjataan ohjelmaan. Kirjauksista saadaan tarvittavat tiedot erilaisille raporteille, kuten tuotteiden tase-, tuotevirtakirjanpito-, varastopaikka- ja rehukirjanpito-raportit. Ohjelman käyttö vähentää virheitä kirjanpidossa, esimerkiksi tuotteen tasetta ei voi tallentaa negatiiviseksi.


Kehitetty todelliseen tarpeeseen


Ohjelma on kehitetty yhteistyössä viljelijöiden kanssa ja tuotekehityksen lähtökohtana oli todellinen tarve helpottaa luomutuotannon raportointi- ja kirjanpitovelvoitteita, joita joudutaan tekemään käsin paperille.

— Se ei ole nykyaikaista. Paperitöihin menevälle ajalle on muutakin käyttöä maatiloilla, toteaa Karppinen. Olemme saaneet käyttäjiltä ja luomutarkastajilta paljon positiivista palautetta. Erityisesti on mainittu ohjelman helppokäyttöisyys ja se, että luomutarkastus sujuu nopeammin kun vaaditut tulosteet ovat selkeät.


Tuovi Tuotevirtakirjanpito on ollut käytössä erilaisilla maatiloilla ja soveltuu niin pienelle kuin laajalle toiminnalle.

— Ohjelmasta saa kuukauden maksuttoman kokeilukäytön, jos soveltuvuus omaan tilanteeseen askarruttaa, Karppinen sanoo.


Lisätietoa ohjelmasta : http://www.tuovi.fi


Yhteystiedot


Biofenno Avoin Yhtiö, toimitusjohtaja Mika Karppinen, p. 040 773 8212, mika.karppinen@biofenno.fi

Tuovi Ohjelmistot, tuovi@tuovi.fi, https://www.facebook.com/TuoviOhjelmistot, http://www.tuovi.fi


Tuovi Tuotevirtakirjanpito-ohjelmaa kehittää ja myy Biofenno Avoin Yhtiön (perustettu 2000).

Tuovi Tuotevirtakirjanpito julkaistiin heinäkuussa 2013.